петък, 27 октомври 2017 г.

Морска сол и целулит


Морска сол против целулит

Морска сол против целулит

Морската сол е богата на минерали, които са изключително полезни за кожата и даващи и сили да се бори с целулита. От минералните съставки в морската сол най-силно са представени - желязо, магнезий, йод и калций. В морската сол има още редица минерали, но тези са най-важните за нашата кожа.

Богата на минерали, сол против целулит може да бъде верен съюзник в борбата с портокалов релеф на задните части и бедрата. Солени домашно лечение са евтини, лесни за приготвяне и са съставени от най-достъпните компоненти. И най – важното- не съдържат никакви изкуствени добавки, само естествени и безопасни съставки, природна сила, която има за цел да направи кожата здрава и гладка.

В днешната тема, ще разгледаме различните възможности да се борите с целулита в домашни условия. Решихме да ви запознаем с морската сол, защото тя е ефективна, евтина и същевременно достъпна за всяка една жена - морска сол може да се закупи от всяка аптека.
Процедурите срещу целулит не отнемат много време, лесни са за изпълнение и ако ги правите редовно и правилно ще успеете да спрете развитието на целулита.

Тук е време да споменем, че дори и да нямате в момента проблем с целулита, спа процедурите в домашни условия, които ще ви предложим ще почистят кожата ви по уникален начин и ще ви накарат да се чувствате по-щастливи.

Ексфолиант за тяло с морска сол


Ексфолиант за тяло с морска сол


Вариант 1.

Съставки:
1 чаша ситна морска сол
1 чаена лъжичка ароматно масло (лавандула, праскова, пачули, розмарин)
2 чаени лъжички зехтин

Приготвяне: 
Смесете съставките до получаване на хомогенна смес. Оставете да престои 20 минути и разбъркайте отново.

Употреба:
Нанася се по тялото с енергичен масаж, като започнете от краката и продължавате нагоре. Ексфолирайте върху влажна, затоплена кожа, след горещ душ.

За по-добър резултат може да си направите:

Солна обтривка.

Съставки:
2 чаши морска сол
1/2 чаша вода

Приготвяне: 
Морската сол се залива с вода, така че да се получи каша.

Употреба:
Нанесете сместта върху бедрата и корема и покрийте с топла кърпа.
Оставете да подейства 20 минути. След това изплакнете и нанесете подхранващ крем.

Вариант 2.


Съвършеният ексфолиант

Една чаша сол се смила на по-дребни частици с блендер. Прибавят се 2 с. л. зехтин и 2 с. л. течен пчелен мед.

Съставките се оставят за да смесят за около половин час. Накрая се прибавят 10 капки етерично масло от грейпфрут, 10 капки етерично масло от розмарин и 10 капки етерично масло от хвойна.

Една чаша сол се смила на по-дребни частици с блендер.

Етеричните масла идеално допълват действието си – грейпфрутът регулира обмяната на веществата и отстранява задържаните течности, хвойната премахва токсините, розмаринът подобрява кръвообръщението, а медът улеснява проникването на всички съставки.
Сместа съхранявайте в бурканче и използвайте като екфолиант, който едновременно ще премахне мъртвата кожа и ще атакува целулита.

Процедурата правете два пъти седмично.


Домашен скраб за тяло с морска сол


Домашен скраб за тяло с морска сол

За да си приготвите домашен скраб ще са ви нужни освен 1 чаша морска сол и 15 капки етерични масла и половин чаша масажно олио. Тука както при ексфолианта е добре морската сол да бъде фино стрита. Причината за това е че по този начин се намаля раздразнението на кожата.

Приготвянето на нашия домашен скраб за тяло също е много лесно. Отново в дълбок съд изсипваме морската сол и добавяме маслото. Започнете да разбърквате. Нужно е да се получи средно гъста каша. След това се добавят капките етерично масло. Докато добавяме капките етерично масло е нужно да разбъркваме по интензивно.

Домашния скраб се нанася добре и се разтрива на местата където имате проблемен целулит. Количеството от домашен скраб ще ви стигне за поне 4 пъти. Количеството, което ви остава най-добре да го съхранявате в хладилника.

Домашния скраб е много ефективен не само при целулит, но и за премахване на мъртва кожа, но не бива да се злоупотребява с него, защото при честа употреба наранява живата кожа, за това ви препоръчваме да използвате домашния с морска сол само веднъж седмично.

Домашен скраб за тяло с морска сол и етерични масла


Съставки: 1/2 чаша масажно масло 1 чаша ситно смляна морска сол 5-15 капки етерични масла Може да използвате обикновено масажно масло или бадемово, гроздово или друго масло за тяло.

Количеството и състава на етеричните масла зависи от предпочитанията ви. Може да използвате няколко капки лавандула за релакс, лимонена трева за освежаване, розмарин за стимулиране и т.н. Спокойно можете да експериментирате и да направите собствена смес от етерични масла.

Приготвяне: Поставете морската сол в купа и добавете маслото. Разбъркайте с дървена лъжица или шпатула. Сместта трябва да е като каша, но не много мазна. После добавете капка по капка етеричните масла, като разбърквате отвреме-навреме до получаване на хомогенна смес.
Важно! Правете веднъж седмично.
Количеството от тази рецепта ще ви стигне за 3 пъти. Остатъка от скраба съхранявайте в затворен буркан в хладилника.

Антицелулитен масаж с морска сол


Тази процедура е подходяща за по-изразен целулит.

Върху влажна кожа след гореща вана или душ нанесете морската сол с четка или масажна ръкавица. Масажирайте с кръгови движения в посока от коленете към бедрата 5-20 мин.

След масажа нанесете хидратантен крем.

Важно! Правете антицелулитен масаж веднъж седмично


Маска против целулит с морска сол

Съставки:
1,5 чаша морска сол
250 мл гореща вода
1 чаша зехтин
Приготвяне:
Първо смесете морската сол с гореща вода. След това внимателно добавете зехтина.
Може да прибавите и няколко капки етерично масло, което има антицелулитно действие. Такива са етеричните масла от цитрусови плодове - грейпфрут, портокал, лимон, мандарина.

Употреба:
Оставете сместта да изстине до температура поносима за тялото. Тъкмо през това време ще вземете горещ душ. След душа масажирайте проблемните зони с масажна ръкавица. После нанесете маската. Покрийте с наелон (може и с домакинско фолио или най-обикновени наелонови торбички за пазаруване) Загънете с хавлия, отпуснете се и оставете маската да подейства върху затоплената кожа.

Отмейте след 15-20 минути и хидратирайте кожата с крем.

Ваната с морска сол срещу целулита


Ваната с морска сол срещу целулита


Ако имате ядове с женския бич, целулита, повикайте на помощ морската сол!
Тя оказва благоприятно влияние върху епидермиса на кожата, съдържа калций, йод, желязо и магнезий.
Ваната, съчетана с морска сол и масаж, заплашва проблемните зони и изглажда кожата.
Какво да направим? Напълнете ваната, но не с гореща, а с хладка вода. Добавете към 300 грама морска сол. Топнете се и останете във водата не повече от петнайсетина минути.
Ако правите тази процедура веднъж-два пъти в седмицата, кожата в местата с целулит ще ви е изключително благодарна.
Масажът след банята не е задължителен, но е желателен. Ако е и с антицелулитен крем - още по-добре.

Новите технологии в лечението на целулита: Вела Шейп


Вела Шейп ( VelaShape

Целулитът е един от най-големите кошмари за всяка жена. И ако зимата някак съумявате да го скриете, то лятото неприятните грапавини излизат на бял свят.
Целулитът е сериозно заболяване на съединителната тъкан. Колкото и невероятно да звучи, това е самата истина, обяснява пред "Уикенд за жената" дерматоложката д-р Елка Коева.
Този вид заболяване засяга лимфната и кръвоносната система на повърхността. Нарича се липодистрофия и в превод от латински означава дистрофия на мастните тъкани.

Дерматоложката разбива още един мит, а именно това, че само жените имат целулит.
Мъжете също са засегнати, но при тях този проблем се появява по-рядко. Най-страшното е, че през последните години и децата все по-често се срещат с този проблем", алармира д-р Коева

Най-сериозната причина за появата на целулит се крие в ДНК-то или по-точно казано в наследствената предразположеност. Втората, която също не е за пренебрегване, е възрастта. Не на последно място е нездравословния начин на живот, който включва хранене, недоспиване и липса на движение.
Една от последните иновации срещу портокаловата кожа е Вела Шейп.
Ако искаме да забравим портокаловата кожа, продукти от рода на хамбургери, пържени картофи, пица, вафли и изобщо всичко, което изобилства от въглехидрати.

Далеч не без значение се оказват заседналия начин на живот и вредните навици, свързани с честия прием на алкохол и тютюнопушенето. Твърде тесните дрехи понякога могат да се превърнат в предразположеност в нарушение в процесите на кръвообращение.

Появата на целулит може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните в организма. Например дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза.

Благодарение на новото хилядолетие и упоритата работа на учените, всеки от нас вече може да каже сбогом на неприятната портокалова кожа.

През последните няколко години у нас се въведе метода за лечение Вела Шейп, който в дълбочина третира горният слой на кожата и едновременно с това постига намаляване на мастните натрупвания.

VelaShape  (Вела Шейп) e  последно поколение   медицинска техника с доказана ефективност при отслабване, изглаждане на кожата  и намаляване на обиколки.


Този вид лечение на целулита е истинска революция – комбинация от радиочестота, инфрачервена светлина и вакуумен масаж. Допълнително с всичко останало светлината и контролираната радиочестота увеличават кислорода на вътреклетъчно ниво чрез затопляне.

Вакуумът и специално конструираните масажори изглаждат кожата и улесняват безопасно и ефективно достигане на енергията от Вела Шейп до проблемните зони.
Резултатът е увеличен метаболизъм и повишен лимфен дренаж. Освен разграждане на мазнините, в клетките се наблюдава и страничен ефект върху кожата - увеличаване производството на колаген. Така кожата става все по-еластична и с видимо по-здрав и млад вид. Подобряването на кожата се забелязва още след първата процедура. Резултатите в намаляване на обиколките могат да се усетят между първа и втора процедури, а последователното намаляване на целулита се вижда след четвъртата процедура, пояснява още д-р Коева.

Д-р Елка Коева


Елка Коева

  Photo of Елка Коева  

Д-р в областта на дерматологията, кожните и венерически заболявания.
ул.Елин Пелин №7
София, Лозенец 1164 / 1421
02 480 90 33
0878 344 637
dre_koeva@ mail.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар